You win some, you lose some

terug naar initiatieven

‘You win some, you lose some’ is een verhalenproject waarin Rotterdammers op zoek gaan naar ‘de maakbaarheid van het geluk’. Het resultaat? Een rondreizende verhalenmachine en webplatform die verborgen verhalen en unieke inzichten van Rotterdammers (uit de marge) bundelt en aan de stad laat horen.
In verschillende verhalenateliers en workshops werken bezoekers van de Pauluskerk, NAS en ViaKunst samen met buurtbewoners, ondernemers en kunstenaars aan de totstandkoming van de verhalenmachine en de website http://www.ywsyls.nl.

De verhalenmachine is een speciaal ontworpen fruitautomaat (gokkast) die het publiek verleidt een ruk aan de hendel van de automaat te geven – de automaat knippert, rinkelt en de rollen beginnen te draaien – een kort luisterverhaal start in. En, zoals het leven een gok is, speelt de fruitautomaat de verhalen in een willekeurige volgorde af: you win some, you lose some. De luisteraar wordt keer op keer verrast met een nieuw verhaal, een nieuw inzicht.
Vanaf september gaat de verhalenmachine gedurende één jaar op openingstournee langs verschillende Rotterdamse instellingen en openbare locaties – van de Schouwburg tot de Albert Heijn. Iedere locatie haakt met een eigen programmering in op het thema ‘de maakbaarheid van het geluk’.

Bekijk de voortgang van het project op http://www.ywsyls.nl of volg ons op Facebook

Foto: Geertje van Achterberg

Over het thema

De maatschappelijke verwachting anno 2013 is dat iedereen zelfredzaam, succesvol en gelukkig is. Maar hoe maakbaar is het geluk? En hoe verhoudt de maakbaarheid van het geluk zich tot de loop der dingen, de spelingen van het lot? Hoe behoud je je moraal in tijden van onzekerheid of tegenspoed? Hoe ervaar je de stad en het leven wanneer je geen vaste verblijfplaats of status hebt?

Over de initiator

Veldwerk | film + educatie + beleid ontwikkelt en produceert sociale documentaires, opdrachtfilms en educatieve projecten. Met aandacht voor maatschappelijke en culturele ontwikkelingen brengt Veldwerk verhalen in beeld en/of geluid die verwonderen, confronteren, inspireren en de geest verruimen. Het veldwerk wordt verricht door Lieke van Pruijssen en Bieke Versloot. In onze nieuwsgierigheid naar de werking van alledaagse sociale processen stellen wij de mens en zijn omgeving centraal. Aan de hand van persoonlijke verhalen houden we het publiek een spiegel voor en schetsen we een beeld van de wereld waarin we leven.   Contactinformatie Gouwstraat 42b 3082BD  Rotterdam 010 7370701 info@veldwerkweb.nl www.veldwerkweb.nl  

Over de buurt

vrijwilliger-worden facebook