Toen Kirsten Kentler naar Rotterdam verhuisde stelde ze zichzelf vaak de volgende vraag: Hoe zou deze plek geweest zijn in de twintiger jaren, hoe was de sfeer op straat en hoe zouden de mensen van toen op de huidige tijd reageren? Deze vraag werd de aanleiding voor het ontwikkelen van het project ‘Tijdmachine’.

DeĀ  Tijdmachine neemt je als kijker mee op een tijdreis naar het verleden. Je kijkt door een augmented-reality verrekijker op een bepaalde plek naar verhalen die ooit op diezelfde plek hebben laats gevonden. van de plek waar de verrekijker in de openbare ruimte staat. Mensen en gebeurtenissen uit de vorige eeuwen worden tot leven gewekt. Je kiest zelf uit wat je wilt zien, met welke personages je kennis wilt maken. Sommige personages kunnen jou ook zien en anderen reageren op het hedendaagse Rotterdam. Als gebruiker ben je een voyeur van de tijd en maak je steeds nieuwe dingen mee. Je ontdekt de onsterfelijkheid van de Rotterdamse ziel.

Het onderzoek en het scenario voor het project is inmiddels afgerond. De uiteindelijke realisatie van Tijdmachine kan voltooid worden als partners en financiering voor het project gevonden worden.

Over het thema

Veel verhalen die niet vergeten mogen worden, komen terecht in een boek of tijdschrift. Andere worden verteld voor een publiek of er wordt een theatervoorstelling van gemaakt. Daarnaast zijn kunstenaars op zoek naar nieuwe manieren om verhalen te vertellen. Dat levert vaak bijzondere producties op.

Over de initiator

Kirsten Kentler ontwikkelt en experimenteert met nieuwe narratieve formats en virtuele werelden, waarbij interactie helpt om het publiek te betrekken bij de verhalen die ze vertelt. Verhalen zijn de basis voor haar projecten die te zien zijn in de openbare ruimte, als installatie, op het web of op een scherm. Daarnaast coacht en doceert Kirsten op de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht - Faculteit Beeldende Kunst en Vormgeving.

Over de buurt

vrijwilliger-worden facebook