Melanchotopia-audiotour

terug naar initiatieven

Op de straten, pleinen en hoeken van de Rotterdamse binnenstad liggen opmerkelijke stadsverhalen verscholen. Speciaal voor de tentoonstelling Melanchotopia van Witte de With, centrum voor hedendaagse kunst ontwikkelde Veldwerk | film + educatie + beleid een alternatieve audiotour. De audiotour doet de luisteraar stil staan bij het hier en nu van de stad en de persoonlijke beleving van haar bewoners en gebruikers.

Vanuit de verhalen van gewone en minder gewone, oude en nieuwe Rotterdammers en kunstenaars komt de luisteraar opmerkelijke en verborgen dimensies van de stad op het spoor. Het is halt houden in een stroomversnelling, oren spitsen, ogen scherpstellen en verweven raken met de textuur van de stad.

De audiotour is hier te beluisteren en downloaden.

http://www.wdw.nl/nl/event/melanchotopia-audio-tour-2/

Foto: Veldwerk | film + educatie + beleid

Over het thema

Veel verhalen die niet vergeten mogen worden, komen terecht in een boek of tijdschrift. Andere worden verteld voor een publiek of er wordt een theatervoorstelling van gemaakt. Daarnaast zijn kunstenaars op zoek naar nieuwe manieren om verhalen te vertellen. Dat levert vaak bijzondere producties op.

Over de initiator

Veldwerk | film + educatie + beleid ontwikkelt en produceert sociale documentaires, opdrachtfilms en educatieve projecten. Met aandacht voor maatschappelijke en culturele ontwikkelingen brengt Veldwerk verhalen in beeld en/of geluid die verwonderen, confronteren, inspireren en de geest verruimen. Het veldwerk wordt verricht door Lieke van Pruijssen en Bieke Versloot. In onze nieuwsgierigheid naar de werking van alledaagse sociale processen stellen wij de mens en zijn omgeving centraal. Aan de hand van persoonlijke verhalen houden we het publiek een spiegel voor en schetsen we een beeld van de wereld waarin we leven.   Contactinformatie Gouwstraat 42b 3082BD  Rotterdam 010 7370701 info@veldwerkweb.nl www.veldwerkweb.nl  

Over de buurt

vrijwilliger-worden facebook