Filmproject ‘Nooit te oud’

terug naar initiatieven

ROTTERDAM РEen filmproject met Rotterdamse ouderen is in mei 2014 in filmhuis Lantaren Venster officieel in premi̬re gegaan. Gedurende tien weken kwam een groep van tien oudere Rotterdammers bij elkaar in een buurthuis om de korte film samen te stellen.

In de Agniese buurt in Rotterdam Noord staat buurthuis Basta. De ouderen kwamen er samen om onder begeleiding van beeldend kunstenaar Erik Alkema en filmmaakster Linda Bannink een scenario op te stellen waarna ze een eigen korte film maakten met in de hoofdrol hun stad Rotterdam.

Op 17 mei ging deze film, samen met een korte documentaire over het project en aantal live-performances in première in Lantaren Venster. Inmiddels is de film uit het filmhuis verdwenen en online te bewonderen!

Ik ben de stad:VIMEO from El Despacho Produkties on Vimeo.

Over het thema

Over de initiator

Erik AlkemaErik Alkema (1974, Groningen) is een Amsterdam Based Visual Storyteller/ Fleece Sculptor/ (Embedded) JournArtist. www.erikalkema.com      

Over de buurt

De Agniesebuurt ligt in Rotterdam Noord tussen de Schiekade, Noordsingel, Bergweg, de Heer Bokelweg en het Pompenburg. In het hart van de buurt ligt ZOHO, het Rotterdamse maakkwartier.

vrijwilliger-worden facebook