Pionieren in de polder. Een verhaal uit Alexanderpolder

terug naar initiatieven

‘Van veen tot plassen, van plassen tot land- en tuinbouwgebied, van land- en tuinbouwgebied tot woongebied. Dat is in een notendop de geschiedenis van de Prins Alexanderpolder.’ Zo staat te lezen op www.hvpa.nl. De Historische Vereniging Prins Alexander maakt deze geschiedenis toegankelijk voor haar inwoners.

Willem Meyboom, betrokken bij Rotterdam Vertelt, interviewt in de laatste editie een echtpaar, dat in 1964 voor 40.000 gulden een eengezinswoning koopt in het Lage Land, de eerste woonwijk in Alexanderpolder. Anno 2014, vijftig jaar later, wonen zij nog in hetzelfde huis, naar tevredenheid. De verschillen in wonen toen en nu, de andere omgangsvormen en de ontwikkelingen in de wijk passeren de revue. Van een zanderige woestenij met uitzicht op de weilanden naar de leefomgeving van nu.

Over het thema

Over de initiator

De Historische Vereniging Prins Alexander (HVPA) is opgericht in 2007. De HVPA onderzoekt de geschiedenis en het erfgoed van de Prins Alexanderpolder. website: www.hvpa.nl

Over de buurt

Van veen tot plassen, van plassen tot land- en tuinbouwgebied, van land- en tuinbouwgebied tot woongebied. Dat is in een notedop de geschiedenis van de Prins Alexanderpolder.

vrijwilliger-worden facebook